Te kesh te dashur do thote te jesh moderne apo e perdale?
+19
KLEA
GENTA
Katrina
The Bloody Alboz
linka
lorenc
donjeta-teen angeles
cakalli
adiii
Chrysa
happy girl
simply_girl
triniti
****MILKA****
AcTioN
Eri-B
gishteza
Andi
NEO
23 posters
Faqja 1 e 3
Faqja 1 e 3 • 1, 2, 3
Te kesh te dashur do thote te jesh moderne apo e perdale?
Kohet e fundit rinia e Shqiperise eshte civilizuar shume..per disa te kesh te dashur ne adoleshence eshte dicka normale per te tjere jo.Po ju si mendoni nje vajze 15 vjece qe ka te dashur eshte moderne apo e perdale?
Musafir- Vizitor
Re: Te kesh te dashur do thote te jesh moderne apo e perdale?
asnjera nga te dyja.
Dashuria nuk njeh moshe, kjo eshte thenie qe ka udhetuar ne vite.
Para se te perdoret termi e perdale me pare duhet te kuptosh se e perdale eshte ajo femer qe shkon me me shume se 2 partnere, dhe jo nje 15 vjecare qe ka nje te dashur. Per mendimin tim nje lidhje ne moshen 13,14,15 vjecare ndihmon si djalin dhe vajzen qe te kuptojne se ceshte jeta dhe se nje lidhje ka obligime nga te dyja palet.
Dashuria nuk njeh moshe, kjo eshte thenie qe ka udhetuar ne vite.
Para se te perdoret termi e perdale me pare duhet te kuptosh se e perdale eshte ajo femer qe shkon me me shume se 2 partnere, dhe jo nje 15 vjecare qe ka nje te dashur. Per mendimin tim nje lidhje ne moshen 13,14,15 vjecare ndihmon si djalin dhe vajzen qe te kuptojne se ceshte jeta dhe se nje lidhje ka obligime nga te dyja palet.
UN PERSONALISHT JAM ME MENDIMN TEND.ME KA NDODHUR SHUME HERE QE TE DEGJOJ BISEDA MES GRASH QE THONIN "E KE PARE VAJZEN E FILANES? " "PO ..KA DAL DUARSH FARE 15 VJECE ESHTE LIDHUR,,,U BE AJO QE PA LINDUR ME TE DASHUR.." OSE "ESHTE SHUME GOCE MIRE AJO SE NUK KA PASUR KURRE TE DASHUR" KUPTON SE PSE E BERA KETE PYETJE?!
Musafir- Vizitor
E kuptova, dhe bere mire qe e hape si teme per diskutim.
Fatekeqesisht ky mentalitet eshte shume prezent ne Shqiperi, dhe lidhjen mes dy personave njerezit e konceptojne vetem me shkusi sepse sipas tyre kjo jep garanci. Nje lidhje me dashuri(flasim per martesen pasi ai eshte kurorezimi i lidhjes) keta njerez e shikojne si nje lidhje qe do zgjase pak.
Pak dite me pare ne lajme u dha se vetem per 6 mujorin e pare te 2007 u divorcuan ne gjykate reth 600 cifte, duket e pabesueshme por eshte realitet, dhe qe vjen nga ky mentalitet qe sot po shkaterron familjet shqiptare.
Fatekeqesisht ky mentalitet eshte shume prezent ne Shqiperi, dhe lidhjen mes dy personave njerezit e konceptojne vetem me shkusi sepse sipas tyre kjo jep garanci. Nje lidhje me dashuri(flasim per martesen pasi ai eshte kurorezimi i lidhjes) keta njerez e shikojne si nje lidhje qe do zgjase pak.
Pak dite me pare ne lajme u dha se vetem per 6 mujorin e pare te 2007 u divorcuan ne gjykate reth 600 cifte, duket e pabesueshme por eshte realitet, dhe qe vjen nga ky mentalitet qe sot po shkaterron familjet shqiptare.
Don_Corleone shkruajti:.Dashuria nuk njeh moshe, kjo eshte thenie qe ka udhetuar ne vite.
jam dakort me donin,qe dashuria nuk njeh moshe ne fakt ne shqiperi ndryshe nga vendet e tjera nje vajze kur ka nje te dashur qe ne moshe 15-vjece shikohet me nje sy jo te mire,biles i etiketohet edhe fjala e (perdale) e gjith kjo vjen nga mentaliteti i vjeter qe ka ngeluar akoma ketu ne shqiperi.Besoj se ne vendet e tjera eshte tjeter gje.Per mendimin tim nuk mund te quhet as e perdal as moderne,por dicka qe ndodh dhe eshte krejte normale sepse edhe vet mosha 15 vjec i krijon kushtet per nje lidhje,edhe pse do ket gjithmon paragjykime nga mbrapa.
un mendoj se atje ne shqipri nje vajz nuk ka liri ... nuk mund te dal thjesht per nje kafe me nje shok se para sa te shkoj ne shtepi ajo e ka marr vesh i ati qe da dal me nje DJAL!! dhe nuk e shkruajta djal me shkronja te medha kot... djal atje ne shqiperi esht DJALL per nje vajz... pale te ket nje te dashur.. nje lidhje e nje vajze 15 vjecare etje nuk konceptohet fare... kjo esht shum e pa drejt... i ndalohet vajzave qe te ken lidhje... pa e menduar qe prindrit ne kete menyr nuk i edukojn me jeten reale... duke i "mbyllur " vajzat ata krijojn vec bomba te kurdisura qe sapo kan PAK liri kushedi cbejn... dhe skan faj... se nuk e din se si esht jeta ...se prindrit i kan mbajtur mbyllur ne nje kafaz kristali pa e kuptuar sa keq qe i bejn femijes ashtu... U LIDHE U MARTOVE... keshtu esht mentaliteti atje ne shqipri... dhe nuk shikojn se sa po ndahen !!! doni ka te drejt.. ne dashuri nuk ka mosh.. jo! ne kte koh qe ka ardhur nuk duhet par mosha ...
Guest- Vizitor
te jesh vetvetja e te jesh e thjeshte
Me duket se kjo eshte me e veshtire te kuptohet nga vajzat e sotme mund te jesh dhe moderne e thjeshte po e perdale si hy njeriu ne pune
Me duket se kjo eshte me e veshtire te kuptohet nga vajzat e sotme mund te jesh dhe moderne e thjeshte po e perdale si hy njeriu ne pune
gishteza-
Online Offline
Numri i postimeve : 60
Registration date : 06/07/2007
Popullariteti : 0
Kredite : 6348
ketu jam shume dakort me gishtezen, vajzat duhet te jene te thjeshta dhe.... te mos jene shume materialiste. Duhet te dine te vleresojne njeriun mbi te gjitha dhe jo ate qe ai ka. Nese nje vajze do te arrije ti konceptoje keto gjera mendoj qe do ta kete shume te veshtire te gaboje.
ketu nuk eshte puna se si eshte vajza po cfare mendojne te tjeret per gjerat qe ajo ben dhe a eshte drejte ti mendojne keto gjera?!!
Musafir- Vizitor
pikerisht pra arla, vajzat e sotme nuk mendojne shume, prandaj dhe paragjykohen nga njerezit
KA EDHE NGA ATO QE MENDOJN O DON! MENDOJN DHE NUK E BEJN DOT JETEN SI TE DUAN ATO SE BOTA NUK TE LE REHAT... fjal kudo !!!
Guest- Vizitor
e kuptoj anisa per cfare e ke fjalen dhe te
jap te drejte, por fatekeqesisht jane te pakta ato vajza qe mendojne.
Pjesa me e madhe jane shume mendjemedhaja, udhehiqen nga ideja qe te
kene nje te dashur te bukur, trup mundesisht si futbollist e te kete
lek e makine. Dhe cfare pret ti te mendoje bota? Mire kane thene qe
digjet i thati me te njomin.
Sot dihet qe eshte shume e veshtire ta ndertosh jeten ashtu sic ti do,
por nganjehere ske cfare ben dhe duhet patjeter ti pershtatesh kushteve
qe ke...
jap te drejte, por fatekeqesisht jane te pakta ato vajza qe mendojne.
Pjesa me e madhe jane shume mendjemedhaja, udhehiqen nga ideja qe te
kene nje te dashur te bukur, trup mundesisht si futbollist e te kete
lek e makine. Dhe cfare pret ti te mendoje bota? Mire kane thene qe
digjet i thati me te njomin.
Sot dihet qe eshte shume e veshtire ta ndertosh jeten ashtu sic ti do,
por nganjehere ske cfare ben dhe duhet patjeter ti pershtatesh kushteve
qe ke...
te kesh te dashur do te thote te ndjekesh zemren
ero jam dakort me ty,po kjo teme ka nje synim tjeter,dmth per ato vajza 15 vjec qe kane nje te dashur,dhe per thashethemet qe dalin mbrapa,si mendon ti per keto fjale?
nuk ka te bej fare me te perdalen e me modernen qe thoni ju po bashkohem me nje parafols qe deashuria nuk njeh mosh.po esht puna thuajini ju qe aq te vogla ska lezet e keni parasysh se mir bllokun na e shkatrrun kalamojt po dhe dashurin duan te na e shkatrrojn e :( :(
AcTioN-
Online Offline
Numri i postimeve : 24
Vendodhja : tiran
Koha e lire : motorr
Registration date : 28/08/2007
Popullariteti : 0
Kredite : 6295
TE KESH TE DASHUR NGA 13 VJEC DO TE THOTE TE NJOHESH DASHURINE E VERTETE!!!!!!!!
EJ ARLA AJO QE KE SHENUAR ME PERPARA PER PUNEN E GRAVE ESHTE E VERTETE!!!!!!!PER KETE ARSYE I HUMBJA SHOQET APO ZIHESHA ME KUSHERIRAT!!!!!!!!!!!!!!VETEM E VETEM PREJ TEZEVE!!!!!!!!:(
EJ ARLA AJO QE KE SHENUAR ME PERPARA PER PUNEN E GRAVE ESHTE E VERTETE!!!!!!!PER KETE ARSYE I HUMBJA SHOQET APO ZIHESHA ME KUSHERIRAT!!!!!!!!!!!!!!VETEM E VETEM PREJ TEZEVE!!!!!!!!:(
****MILKA****-
Online Offline
Numri i postimeve : 302
Vendodhja : In 1Pl4cE wHeRe LiVeS G4Ys,LeSbI4Ns,4Nd Em0z...
Koha e lire : ThInKiNg AbOuT y0u...
Puna : NoThInG...
Registration date : 08/07/2007
Popullariteti : 6
Kredite : 6352
avash i cik milka. ne moshen 13 vjecare sic thua ti i bie qe te kesh te dashur per sport ose per inat te shoqeve, sma ha mendja te ndiesh ate qe mund te quhet nje lidhje dashurore. Ndersa dashuri per dike ne kuptimin e mire te fjales si psh prinderit, shoqerine por pa qellime besoj se kushdo e ndien qe ne moshe te vogel. Jam shume dakort me Action kur thote qe mire se shkaterruan bllokun por nderhyjne deri edhe ne shkatrrimin e nje lidhjeje te dikujt tjeter, pasi keta adoleshente(nese mund ti quajme keshtu) e konsiderojne gjithcka te tyren nuk kane arrijne te bejne dallimin mes asaj qe duhet dhe asaj qe sduhet, apo asaj qe u perket dhe asaj qe s'u perket.
ME FAL E KAM NDJERE DHE E NDJEJ,OK???????
PER MUA ESHTE GJE SERIOZE 1 LIDHJE NDERSA PER SHOQET ISHTE:KUSH DO TE MBURRET THOTE UNE KAM TE DASHUR!!!!!!!!!!!!!!!!!1111
PER MUA ESHTE GJE SERIOZE 1 LIDHJE NDERSA PER SHOQET ISHTE:KUSH DO TE MBURRET THOTE UNE KAM TE DASHUR!!!!!!!!!!!!!!!!!1111
****MILKA****-
Online Offline
****MILKA**** shkruajti:ME FAL E KAM NDJERE DHE E NDJEJ,OK???????
sa kane ec perpara keta te rinjte e sotem
kur ishim 13 vjec ne s'dinim c'ishte dashuria e jo me te dashuronim :D:D:D:D:D
MESA SHOH O DONO EDHE TI QENKE ME ATE IDEN E GRAVE...IIII KA TE DASHUR QE 13 VJECE!!! icon3
Musafir- Vizitor
arla90 shkruajti:MESA SHOH O DONO EDHE TI QENKE ME ATE IDEN E GRAVE...IIII KA TE DASHUR QE 13 VJECE!!! icon3
jo moj, ashtu heee?
ore per mua te dashuroje se pengon njeri, a ka fuqi me dashuru, po nga ana tjeter habitem si ka mundesi qe nje 13 vjecare te lere lodrat e te merret me lidhje dashurie, kjo me habit. (mendimi im ky)
NE FAKT ME FAL ARLA PO EDHE SE MUND TE KEMI MENTALITET TE HAPUR SA DETI , 13 VJEC JE GJITHMON 13 VJEC!!! DMTH SE DI AS CA ESHT DASHURIA.. NE 13 VJEC MUND TE NDODHI KJO.. PA E KUPTUAR SE QA ESHT.. THJESHT " UUU JAM I MADH TANI UN DHE URRAAA" DASHURIA ESHT NDJENJ DHE NE 13 VJECE, ME VJEN KEQ MILKA, NUK E NJEH .
Guest- Vizitor
ANISA un personalisht nuk e di nese nje 13vjecare mund te dashuroj apo jo dhe te them te drejten nuk eshte kjo ajo qe doja te diskutoja ne kete teme..un doja te vija ne dukje reagimin qe njerzit e tjere kane kur nje adoleshente ka nje lidhje.
per mendimin tim askush nuk mund te fus hundet ne jeten private te tjerve dhe mbi te gjitha te gjykoj veprimet e saj,pastaj lidhet sepse e don apo thjesht si nje lidhje te pafajshme femijrore ai eshte muhabet tjeter...
per mendimin tim askush nuk mund te fus hundet ne jeten private te tjerve dhe mbi te gjitha te gjykoj veprimet e saj,pastaj lidhet sepse e don apo thjesht si nje lidhje te pafajshme femijrore ai eshte muhabet tjeter...
Musafir- Vizitor
ke te drejt ARLA..
askush nuk mund te fus hundet ne jeten private te tjerve
CE DO QE NDODH SHUM SHPESH...!
askush nuk mund te fus hundet ne jeten private te tjerve
CE DO QE NDODH SHUM SHPESH...!
Guest- Vizitor
TE DUASH QE TANI NUK ESHTE GJE E KEQE!!!!!
DHE JO LIDHJE FEMIJERORE?
PER C'ARSYE E QUANI KESHTU???????
NGAQE NUK KENI QENE TE LIDHUR NE KETE MOSHE QE JAM UNE?????
EH RINIA SOTSHME!!!!!
EDHE MAMIT I JA THEM KETE:"MOS SHPRESO QE TE BEJ DHE UNE SI KE BERE TI,SE KA ARDHUR KOHE TJETER SOT,JO NJIF I CUN,TE PELQEU DHE MERRE BERE BURRE.!!!!!!!
DHE MJAFT E QUAJTET DASHURI FEMIJERORE!!!!
DHE JO LIDHJE FEMIJERORE?
PER C'ARSYE E QUANI KESHTU???????
NGAQE NUK KENI QENE TE LIDHUR NE KETE MOSHE QE JAM UNE?????
EH RINIA SOTSHME!!!!!
EDHE MAMIT I JA THEM KETE:"MOS SHPRESO QE TE BEJ DHE UNE SI KE BERE TI,SE KA ARDHUR KOHE TJETER SOT,JO NJIF I CUN,TE PELQEU DHE MERRE BERE BURRE.!!!!!!!
DHE MJAFT E QUAJTET DASHURI FEMIJERORE!!!!
****MILKA****-
Online Offline
Faqja 1 e 3 • 1, 2, 3
Faqja 1 e 3
Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti pėrgjigjeni temave tė kėtij forumi